Welkom op Hoe Werkt Snapchat

Een gekke foto sturen naar iemand waar verder niets mee gebeurt? Dat is Snapchat. Je maakt een rare selfie en stuurt die naar een of meerdere vrienden en daarna verdwijnt de foto weer. Handig toch?

Snapchat heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen actieve gebruikers. Die versturen dagelijks 400 miljoen snaps naar elkaar.  In Nederland zijn er 2,56 miljoen gebruikers waarvan het grootste percentage te vinden is in de groep tieners (12-19 jaar).

Op deze website lees je de voor en nadelen, de kosten en wat er allemaal kan met de app.

106 thoughts on “Welkom op Hoe Werkt Snapchat”

     1. Hallo ik heb al sinds gister avond dat mijn snapchat het niet doet, ik heb al veel mails gestuurd om mijn wachtwoord opnnieuw op te vragen maar er word niks gestuurd wat moet ik nu doen??

 1. hoe in godsnaam kan je tegelijkertijd op snapchat je account maken en daarna je nummer van je gsm ingeven EN naar je sms gaan kijken????
  iedere keer als ik snap verlaat om sms te lezen verandert die code grrrr !!!!!!
  bellen juist hetzelfde !!!!

  1. je moet wat je heb geschreven in dat balkje twee keer vergroten door op die T te klikken dat selecteer je een letter en druk he op een kleur in dat balkje xx mij

  2. Je moet een letter selecteren en die een kleur geven, als je niks selecteert krijg je dus de hele tekst een kleur maar als je 1, of bepaalde letters selecteert krijg je alleen die letters kleur

 2. Ik had heel veel fotos en videos naar mezelf gestuurd, nu wou ik ze openen maar ze zijn allemaal verdwenen. Weet iemand of ik ze nog kan terugzien, en waar ze zijn?

 3. Snapchat heeft een update gehad.
  Vroeger kon je de eerste 3 best friends zien van een persoon uit je lijst.
  Nu is dat veranderd? Hoe kun je nu van je contacten zien wie van hun
  de bijvoorbeeld eerste 3 best friends zijn?

 4. Ik heb een vraag ..
  Er is nu een nieuwe snapchat zeg maar maar ik zou nu niet weten hoe ik iemand moet deblokkeren ? Kan iemand me dat uitleggen ,

  1. Links onder in je scherm als je een foto hebt gemaakt staat een klokje met een cijfer erin als je daar op drukt dan kan je de tijd hoe lang iemand het kan zien veranderen.

 5. Ik wil vrienden toevoegen via mijn contacten lijst maar iedere keer als ik dit probeer zegt hij dat mijn lijst leeg is. Ondanks dat ik al meerdere keren mijn telefoonnummer heb toegevoegd en de code heb ingevoerd.
  Weet iemand hoe ik dit oplos?

 6. ik ben aan het kijke, ik zie iedereen er poppetjes bij hebben, maar ik kan dat niet is dat een uitbreidingspakket of iets? of ligt het aan de telefoon die je hebt?
  ik heb een s3

 7. Hallo,

  Als ik een snapchat bericht stuur aan iemand, zie ik later dat hij/zij heeft geopend maar paar minuten later krijg ik te zien dat ik een snapchat bericht hebt geopend van de zelfde persoon terwijl ik niks geopend of gelezen heb. Hoe kan dit en wat zou dat betekenen??? Wie kan mij helpen?

  Groetjes

 8. Ik heb al een half jaar of langer dat ik niet kan inloggen. Er komt dan in beeld: ” Oh nee! Je aanmelding is mislukt, probeer het opnieuw. Als het aanmelden blijft misgaan bezoek dan https://support.snapchat.com/a/fails-login
  Hier heb ik ALLES geprobeerd, niks werkt. Ook kan ik geen nieuw account toevoegen. Het rare is dat het op andere telefoons zoals die van m’n vriendinnen wel lukt om met mijn account aan te melden, ook op mijn iPad werkt het. Hoe zorg ik ervoor dat hij het weer doet op mijn telefoon?

 9. Je heb nu een nieuwe update dat je je gezicht kan veranderen, grote ogen, regenboog uit je mond, zombie iets, andere kleur ogen etc. Maar ik weet niet hoe je dit moet doen. Ieman zei me dat ik t beeld ingedrukt moest houden op me gezicht en dat er dan vanzel iets verscheen. Maar bij mij is beeld indrukken dat je iemand toevoegt via snapcode. Wie kan me helpen?

 10. Bij de nieuwe update kan ik al die extra Dongen niet weet iemand hoe dat werkt of ligt het aan mijn telefoon ik heb een iPhone 4s

 11. Hee, ik heb een beste vriend. Hij staat al een half jaar op mijn nummer 1. Ik wil hem nu niet meer op nummer 1 hebben maar wil hem nier verwijderen en weer toevoegen want dan is onze reeks weg op snapchat. Mijn vriendje vind het niet leuk dat hij op 1 staat vandaar. Weet iemand hoe ik hem niet meer op nummer 1 kan krijgen op snapchat. Groetjes!

 12. Hallo Allemaal,
  Kan iemand mjj helpen?
  Ik en een vriendin van me hebben een best wel hoge streak en snappen best veel met elkaar maar op eens is ze uit m’n bestfriends en kan ik haar niet meer toevoegen, bij haar geld het zelfde maar wat moeten we nu?

  1. Ik heb net het zelfde..
   Als ik een snap stuur komt er.in afwachting van te staan.. en toch zijn we vrienden en hebben we elkaar aanvraard. Ik heb het met 2 personen..

 13. Mijn snapchat valt steeds uit als im een masker op doe, hoe zorg ik dat het niet meer uitvalt? Kan dat? Zeg het please als je het weet. Groet Nika
  ♥♡♥♡

 14. hii ik heb al heel kang dat ik niet kan inloggen op snap. er komt dan iets te staan van: oh nee! je aan,elding is mislukt.. en dan kan je naar een site gaan. heb daarop alles al geprobeerd maar niks werkt. het gekke is dat ik op andere toestellen (iPad, mobiel vriendinnen) wel kan inloggen.
  wat moet ik doen???

 15. Ik heb gisteren de hele dag chats (tekstberichten) verstuurd, maar mijn hiscore is vandaag maar drie punten omhoog gegaan. Hoe kan dat?

 16. ik vind dat snap echt moet instellen dat mensen maar 5 snaps ofzo op hun verhaal kunnen zetten want k moet tevaak klikken en heb geen zin om ze te verwijderen. btw gebruikersnaam veranderen zou ook wel heel fijn zijn 🙂

 17. Als je geen internet hebt kan je later alsnog de snap versturen. Hoelang blijven de niet verstuurde snaps opgeslagen om als nog te verzenden?

 18. Hoi iedereen?,

  Op dit moment heb ik een probleem. Ik had namelijk foto’s op Snapchat opgeslagen als herinnering. Maar niet op mijn telefoon zelf. Dus ik had uitgelogd en later weer ingelogd op Snapchat zie ik dat alle foto’s en video’s weg zijn die ik had opgeslagen op Snapchat als herinnering. Ik baal echt heel erg?. Nou is mijn vraag kennen jullie een Snapchat app of iets dergelijks dat je foto’s weer terug kan vinden of krijgen?? Je zou me heel erg blij mee kunnen maken. Alvast bedankt☺️

 19. Als ik een naam probeer te veranderen dan blijft het maar tien seconden staan, hoe kan ik ervoor zorgen dat het blijft staan??

 20. Ik heb sind kort snapchat en ik kwam erachter dat er ook stemvervormers op zitten. Alleen bij mij doen deze het niet en mensen met dezelfde mobiel als ik ( samsung galaxy j5) die hebben dit probleem niet? Ik wil graag weten hoe dit kan en of het misschien iets te maken heeft met de instellingen of dat het gewoon een foutje is van mij. En hoe ik het kan veranderen natuurlijk.

  Groetjes lola

 21. Hoi,

  Nieuwe vrienden kunnen mijn snapchat verhaal niet zien, is dit normaal? Ik kan ze van heb ook niet zien, niks geblokkeerd ofso? Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan?

 22. Hoi, weet jij heel toevallig of persoonlijke snap verwijderd worden na een tijdje. Ik heb namelijk op dit moment een 2e account aangemaakt. Elke keer als ik dit jaar iets leuks doe, snap ik het naar dat account en aan het eind van het jaar heb je dan een soort film met je allerleukste momenten. Toen ik dit een vriendin vertelde antwoordde zij met: “Maar worden niet geopende snaps niet verwijderd na een paar maanden?” Ik had daar niet over nagedacht en zou het ook echt niet weten. Weet jij het

 23. Hoi ik heb een vraag, mijn iPhone is kapot dus ik kan geen sms’jes en bellen meer binnen krijgen, wel kan ik met WiFi op snapchat, nu moet ik inloggen en mijn nummer invullen voor een code, pas daarna kan ik op mijn snapchat. Maar ik kan natuurlijk die sms niet zien want krijg die niet binnen… Wat nu?? Ik wil geen nieuw acc en nieuwe telefoon kan voorlopig nog niet. Help me!! X

 24. Ik heb in mijn lijst met wie ik allemaal gesnapt heb ook dat er personen automatisch weg zijn. Iig dat ik ze niet heb verwijdert maar niet meer in de lijst staat. Weet iemand hoe dit kan?

 25. ik heb een snap die na 3 weken nog steeds niet is verstuurd vriendin all verwijdert op nieuw toegevoegd maar nog steeds staat er versturen het word echt mega vervelend hoe krijg ik het weg

 26. Hey!
  Ik heb een vraag ..

  Waarom heb ik als ik met een vriend/vriendin chat bovenaan allemaal oude berichten. Ik heb ze niet opgeslagen, zij zelf ook niet.
  Het zou toch allang weg moeten zijn na een paar dagen?

  Alvast bedankt!
  Groetjes P****

 27. Als men chat met iemand via snapchap en hij maakt screanshots van de geprek en de foto’s kan jij dat zien als iemandat doet.

 28. Hallo, ik vroeg me af hoe het systeem werkt met de rangplaatsing van je beste vrienden. Zou iemand kunnen uitleggen hoe je bijvoorbeeld de allerbeste vriend van iemand kan worden? Groetjes!

 29. Hii een vraag, misschien weet iemand het.

  Wanneer ik een nieuw gesprek open bij iemand, zie ik weleens boven in een foto van mezelf staan die ik dan ooit persoonlijk gestuurd hebt. Nu mij vraag waarom staat die er nog en ziet die ander dat dan ook? Ook stond er laatst in een nieuw open gesprek bovenin een foto die hij een keer had verzonden… antwoord maar via mij mail,ik kan het nergens terug vinden.

 30. Ik heb zojuist mijn snapchat gisteren verwijderd maar ik wil mijn snapchat weer terug krijgen maar inloggen lukt niet dan krijg ik vermeld dat mijn op dit moment wordt gedeactiveerd dat als ik mijn e-mailadres bij snapchat bevestigd heb dat snapchat laat weten wanneer het gelukt is om mijn account te deactiveren. Moet ik dan vanuit snapchat mijn account of via een site mijn e-mailadres activeren?

 31. Ondanks dat ik snaps krijg staat er op mijn achtergrond niet aangegeven hoeveel snaps ik heb. Eerst gaf de app dit wel aan, al had ik 10 snaps werd dat boven snapchat aangegeven. Nu niet meer, wat kan ik hier aan doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *