Hoe werkt twee-staps verificatie?

Om je account beter te beveiligen kun je gebruik maken van de two-factor authentication. Dit is een veelgebruikte manier om het hackers moeilijker te maken om in je account te komen.  Als je dan wilt inloggen heb je naast een wachtwoord ook een sms nodig die je krijgt op een door jou opgegeven nummer om in te loggen. Het is dus een extra maatregel om aan te geven dat jij het ook echt bent

Hoe stel ik de two-factor authentication in?

Ga naar instellingen en kies inlogverificatie. Hier wordt je nummer gecontroleerd en kun je het de verificatie starten. Vervolgens kun je meerdere devices toevoegen en ook een herstelcode aanvragen voor als je een ander telefoonnummer krijgt of je toestel kwijt bent. Dit is zeer aan te raden.

13 thoughts on “Hoe werkt twee-staps verificatie?”

  1. Ik heb een andere telefoon maar als ik nu inlog word er naar code gevraagd wat ik dus niet meer binnen kan krijgen vanwege een nieuwe nummer wat moet ik nu doen ?

    1. Je kan je oude sim kaart in je telefoon doen en zo met de sms code op je snap te komen en vervolgens je 2 stap verificatie loskoppelen via instellingen, heb je die sim kaart niet meer heb je helaas pech.

  2. Ik ben heb mijn nr niet meer door stalking dus nummerbehoud is weg me email pakt die niet terwijl ik email 1000x heb in gevoerd wat kan ik doen om op me snap te komen

  3. Als je geen recovery code hebt aangemaakt in het begin, dan kun je niet meer inloggen. Nieuw account aanmaken is dan het enige dat je kunt doen. Meestal kun je met je e-mail provider meerdere e-mail adressen aanmaken (aliassen). Als je hetzelfde nummer hebt, of de authenticator hebt ge-de-installeert, dan kun je op hetzelfde nummer ook een nieuw code genereren. Vergeet dan niet ook meteen je recovery code te genereren en op te slaan voor een volgende keer dat het fout gaat. Lastig dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *