Is Snapchat veilig?

Snapchat probeert de app zo veilig mogelijk te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van ‘two-factor authentication‘. Hiermee beveilig je de inlog mogelijkheid. Meer hierover lees je hier.

Is er risico?

Snapchat is een app die door veel mensen gebruikt wordt en daardoor loopt de app risico want het maakt het interessant voor hackers. Onlangs bleek dat er een lek in de software zat waardoor 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers ‘gestolen’ konden worden.

Dit kan gevaarlijk zijn omdat mensen vaak op meerdere plaatsen met dezelfde gebruikersnaam inloggen. Het lek is inmiddels gedicht maar dit is pas gedaan nadat de data al gestolen en openbaar was gemaakt. Niet van alle gebruikers zijn de gegevens gestolen want alleen is de VS heeft Snapchat al 26 miljoen gebruikers.

10 thoughts on “Is Snapchat veilig?”

  1. Hallo,
    ik heb een probleem. Iemand zit me steeds toe te voegen, en ik heb het nu dus op alleen voor vrienden staan. Maar degene staat nu nog steeds bij: snapchatters die mij hebben toegevoegd. hoe kan ik hem verwijderen? Ik heb hem wel al geblokt.

    Van Anoniem

  2. er zijn inderdaad apps die automatisch de foto’s van jezelf maar ook van andere mensen die je snaps sturen opslaan.zoals Snapsave is gratis te downloaden in de play/app store.

      1. Ok, ik wil dus Snapchat gaan downloaden, maar ik weet echt niet of het een goed idee is. Ik wil zo veel mogelijk privé enzo, en alléén mijn vriendinnen. Ik wil ook zeker weten dat mijn gegevens veilig zijn. Iemand hulp?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *