Wat betekenen de icoontjes en de emojis?

Snapchat heeft verschillende icoontjes die worden weergegeven. De lijst met beste vrienden is verdwenen uit Snapchat en in plaats daarvan vind je nu emoji. Zo kun je zien hoe je relatie met iemand is. Deze emoji zijn alleen voor jou zichtbaar. Hieronder vind je een overzicht van de betekenis van de smilies.

Betekenis van emoji (smilies)

 • ? Gouden hart: Jullie zijn beste vrienden. Jij stuurt de meeste snaps naar hem/haar of zij naar jou.
 • ❤️ Rood hart: Jullie zijn al twee weken elkaars beste vrienden.
 • ? Hartjes: Jullie zijn al twee maanden de beste vrienden.
 • ? Grimas: Jullie delen een beste vriend – Jouw beste vriend is ook van deze snapper zijn beste vriend.
 • ? Glimlach: Het is één van je beste vrienden, waarmee je de meeste snaps mee maakt. (maar niet de allerbeste)
 • ? Zonnenbril: hebt gezamenlijke een vriend.
 • ? Smurk: Je bent de beste vriend van een persoon, maar hij/zij is niet jou beste vriend..
 • ? Vuur: Je hebt een Snapstreak. Je hebt een aantal dagen achter elkaar snaps met iemand gedeeld. Het aantal dagen wordt weergegeven achter de vlam. Als je niet binnen 28 uur een snap hebt gestuurd zal de vlam doven
 • ? De 100 emoji  staat naast de vlam en geeft aan dat je samen met de andere persoon al 100 dagen iedere dag heen en weer snapt (snapstreak).
 • ⌛ Zandloper: Je Snapstreak is aan het eindigen. Stuur een nieuwe snap om hem in beweging te houden.
 • ? Baby: Een nieuw vriend op Snapchat
 • ? Ster: Je vriend heeft zijn snaps binnen 24 uur beantwoord.Als er een strikje bij een icoontje staat wil dit zeggen dat die persoon jarig is.
 • ? Verjaardagstaart: Deze vriend heeft vandaag een verjaardag. Alleen zichtbaar als de ‘Birthday Party feature’ aan staat in settings.

Ook heeft Snapchat een foto vrijgegeven met verdere uitleg over de betekenissen van de smileys.

Betekenis Snapchat emoji

Snapchat heeft diverse icoontjes. Maar wat betekenen ze allemaal? Hieronder volgt een overzicht van alle icoontjes in Snapchat met de juiste betekenis.

 Een Snap is verstuurd

 Een Snap met audio is verstuurd

 Een Chat is verstuurd

Geopend

 Een vriend heeft een Snap geopend

 Een vriend heeft een Snap geopend met audio

 Een vriend heeft een Chat geopend


Ontvangen

 Je hebt een Snap of meerdere Snaps ontvangen

 Je hebt een Snap of meerdere Snaps ontvangen die geluid bevatten

 Je hebt een chat ontvangen

Bekeken
 Je Snap is bekeken

 Je Snap met geluid is bekeken

 Je chat is bekeken

Screenshot
 Een screenshot is gemaakt van je Snap

 Een screenshot is gemaakt van je Snap met geluid

 Een screenshot is gemaakt van je chat

Opnieuw bekeken
 Je Snap met geluid is nog een keer bekeken.

 Je Snap met geluid is nog een keer bekeken.

186 thoughts on “Wat betekenen de icoontjes en de emojis?”

   1. Ik had eerst bij iemand een roze hartje had staan, maar nu is dat een blozend poppetje geworden. Maar moet ik dan weer 2 maanden wachten tot dat hij weer komt of kan hij ook weer komen als ik de meeste snaps naar haar stuur?

  1. Nu heb ik een snap verstuurd maar in de lijst waar ik kan zien wie het geopend heeft en nog niet staat die gene niet bij ? ? Weet iemand misschien waarom heb het zeker verstuurd.

  2. Dat je een snap stuurt nr iemand die hij nie heeft toegevoegd dus krijgt die persoon hem niet tot hij jou toevoegt…
   Snappie??

 1. Tegenwoordig staan er ook emoticons naast je bekeken snapchats. Bij mij staan vlammetjes, eentje met zonnebril en een blozende, wat betekend dat?

  1. Een groen symbooltje betekend dat iemand een screenshot heeft gemaakt. Om te zien wie het is kijk je wie jouw story heeft bekeken en met twee groene pijltjes is de gene van het screenshotje.

 2. Ik heb bij iemand die middelste in de rechterkolom staan. Dat betekent dus dat ik de bf van diegene ben maar diegene niet van mij. Ik vraag me dan af wat ziet diegene dan bij mijn naam staan in zijn lijst?

 3. Ik heb een hartje achter de naam van iemand staan, maar diegene heeft dat niet bij mijn naam. kan ik zelf instellen dat we BFF’s zijn, en zo ja, hoe doe ik dat?

   1. Het zou wel moeten kunnen… Meestal staat er : snap opnieuw afspelen en dan moet je hem ingedrukt houden maar dat moet je dan wel snel doen anders is de tijd verlopen en moet je “opnieuw afspelen” kopen groetjes

  1. Je kunt dat zelf instellen onder
   instellingen –> aanvullende services –> voorkeuren updaten –> vrienden-emoji’s

   (daar zie je tevens de betekenis van elke smiley)

 4. Ik heb een snap gestuurd een aantal dagen geleden naar iemand, nu staat er bij diegene een grijze vierkantje (staat bij Swipe naar rechts om te chatten).
  Wat is die grijze vierkantje?

  1. Dit is hierboven ook te lezen: De vlam: Je hebt een aantal dagen achter elkaar snaps met iemand gedeeld. Het aantal dagen wordt weergegeven achter de vlam.

 5. zou iemand weten wat het volgende wilt zeggen:
  Iemand kreeg een snap van mij en wilde die openen,
  In plaats het rood kleurt, kleurt het rood met een strikje zoals een geschenk.
  Wat betekent dit?

 6. Ik heb een grijs chatvakje, en er staat ‘swipe naar rechts om te chatten’. Ik heb recent een snapchat gestuurd, maar ik weet niet wat dit betekent.

 7. tekstberichten blijven terug te lezen en verdwijnen niet. Veld is lichtgrijs, maar ik heb niets aangetikt om te bewaren. Dit is bij 1 acht, de andere chats verdwijnen wel.

 8. kan iemand mijn snaps kijken zonder dat ik dit zie in mijn verhaallijn bij mijn oogje?
  iemand die een screenshot maakt van een chat (2 blauwe pijltjes) is dat dan van een chat prive? of is dit gewoon van iets wat ik gepost heb en dat in mijn verhaallijn staat?

 9. Wat betekent een grijs vierkantje met “swipe naar rechts om te chatten”. Ik kan wel de mijn verhalen van deze mensen zien. Ik zie dit nadat ik een snapchat heb verstuurd…

 10. bij mijn vriend staat er bij mijn naam een hartje maar bij zijn naam staat er een lachent mannetje maar wij stuuren allen maar naar elkaar hoe kan dat dan?

 11. Ik heb ook een sterretje achter iemands naam, maar diegene heb ik al meer dan een week geen snap gestuurd. Hij mij wel, gister dus. Wat betekent dat dan? Het is dus niet zo dat hij binnen 24 uur gereageerd heeft want ik stuurde niks.

 12. Ik kreeg op mijn verjaardag een snap met een cadeautje voor, die is totaal niet open te krijgen. Hij blijft wel staan. Zeer vervelend… Weet iemand hoe ik die open of weg krijg?

 13. bij mij staat ook het dit teken: ? maar diegene heeft helemaal niet gereageerd op mijn snap, en al helemaal niet binnen 24 uur, wat kan dit dan wel betekenen?

 14. Als je op dat spookje klikt dan komt je profiel met je gebruikersnaam en dan kan je klikken op ‘mij toegevoegd’ en ‘vrienden toevoegen’ en ‘mijn vrienden’. Maar daarboven naast je gebruikersnaam staat een getal, wat betekent dat en hoe wordt dat getal groter?

  1. Per snap die je op je verhaal staat krijg je punten, dat zijn die punten.
   Ik weet niet hoeveel je er krijgt, maar dat staat volgens mij wel op deze site. 😉

 15. Ik heb ook een grijs vierkantje staan naast iemands naam. Hoewel ik weet dat we elkaar als vrienden hebben want we hebben elkaar al eerder snaps gestuurd, maar de persoon heeft het niet geopend binnen de 24 uur zou dit er wat mee te maken kunnen hebben ?

 16. Wat betekent het als iemand de chat heeft geopend, zoals dat lege blauwe vierkantje hierboven uitlegt, maar dit staat er terwijl je niet eens een chat gesprek hebt gehad op snapchat?

 17. Als in end video wil versturen met zo’n nieuwr filter (regenboog uit me’n mond enzo) maar ask ik hm wil versturen worst die groen weet iemand how dat komt?

 18. Hallo iedereen ik heb een iPhone maar tegenwoordig kan je van die rare bekken trekken op snapchat als je een selfie maakt met je binnen camera en als je erop drukt dan moet je van die rare dingen tegen komen maar bij mij lukt dat niet kan iemand me helpen hoe dat kan?

 19. Ik en iemand anders hebben af en toe een paar snaps naar elkaar gestuurd. Maar nu heeft de ander een eenhoorn achter mijn naam staan. Wat betekend dit?

 20. Ik heb een snap gestuurd maar door geen verbinding is deze niet verzonden. Nu wil ik deze snap niet meer verzenden; hoe doe ik dit? Er staat steeds dat ik door opnieuw te klikken de snap kan verzenden maar dat wil ik niet. Snaps welke ik van deze persoon ontvang durf ik niet te openen omdat ik niet wil dat mijn snap alsnog wordt verstuurd.

 21. Ik heb met mijn snapchat alleen maar dieren emojis voor die vrienden emojis en ik kan niet meer uit die gezichten kiezen en een vriendin ging op mijn account inloggen maar die had t toen ook en toen had ik nieuw acc aangemaakt maar nu heb blijf k t hebben weet iemand wat t is of hoe t weg gaat?

 22. Ik kan de uitleg niet lezen wat betreft de icoontjes het blijven lege foto vakjes.
  Vandaar mijn vraag.
  Wat betekent een open blauw pijltje
  Wat betekent een open paars pijltje

 23. ik heb net een chat naar iemand gestuurd, de chat wilt niet verzenden want er komt op (“jan kan je chat niet ontvangen”) nu staat er dus in de lijst een rood uitroepteken voor de naam van jan,

  Ik kan ook de score van jan niet meer zien als ik zijn profiel bekijk enkel zijn naam.
  heeft jan mij geblokkeerd of verwijderd ?

  kan je dit eigenlijk zien ? of kan het dat jan problemen heeft met zijn snapchat ?

 24. Heb nu al een paar dagen vlammetjes met iemand maar elke ochtend als we naar elkaar een snap sturen komt er maar geen getalletje bij.. Dan sturen we in de avond 1 en dan lukt het wel weer hoe komt dit? Want ik ga op reis en in de avond kan ik geen meer sturen en we willen de vlammetjes niet kwijt..

 25. Wat betekent het als bij mijn verhaal bij geziene personen naast mijn vrienden ook nog het kopje ”andere snapchatters” staat (terwijl deze ook in mijn vriendenlijst staat)?

 26. Wanneer je 2roze hartjes met iemand hebt:???? Is diegene jouw allerbeste vriend voor al minimaal 2 maanden, maar kan het ook dat diegene dit dus wel voor mij is en dat ik van diegene gewoon n normale goeie vriend ben(????) Dus dat hij die 2 hartjes niet heeft of kan dat alleen als je elkaars allerbeste vriend bent?

 27. Hoe verwijder ik een Emoticon die ik zelf heb aangemaakt. Je weet wel een geknipte foto en vervolgens staat het tussen je emoticons op snapchat.

 28. Hoi. Als er rood hartje staat achter iemand zijn naam. Betekend dit alleen snaps naar elkaar of ook dat je met elkaar praat. En naar hoe lange tijd krijg je die?

 29. Ik heb 👀 deze rechts onderin mijn gedeelde snap staan, wat houd dit in ? Links staan de weergave wie mijn snap gezien heeft en rechts dus (👀 4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *