Hoe werkt tinder?

Installeer Tinder op je tablet of telefoon. Hierna kun je met je Facebook-account inloggen en dan heeft Tinder direct de beschikking over je locatie en foto’s. Vervolgens kun je beginnen met mensen te zoeken. Je krijgt onderstaand scherm te zien.

tinder_guy tinder_girl

Op de foto zie je een persoon en daar staat de naam en leeftijd bij. Als de persoon je interesseert kun je op het hartje drukken vind je het niets dan klik je op het kruisje.  Als je op het hartje hebt geklikt moet je afwachten tot de andere persoon ook jouw foto positief heeft beoordeeld en dan krijg je daar een melding van.

tinder_matchAls je beide positief elkaar beoordeeld hebt krijg je de melding It’s a Match!. Hierna kun je kiezen om een berichtje naar de persoon te sturen  om elkaar beter te leren kennen en eventueel af te spreken.

Of je besluit door te zoeken naar een andere match.

 

 

 

 

Als je kiest voor Send a Message dan kom je in een chatbox terecht waar je met je match kunt chatten.

Meer antwoorden op vragen vind je hier:

67 thoughts on “Hoe werkt tinder?”

 1. Hallo,
  ik wil graag weten hoe Tinder foto[s] selecteerd van facebook? 1 of meerdere foto’s? Ik heb e rnamelijk ook foto’s van mij met mijn kinderen op staan en die wil ik niet op Tinder.

  Wordt daar op gelet? Op de privacy van mijn kinderen?
  Groet, Mirjam

 2. Hoe krijg je de foto’s terug waar je Door hebt gebladerd en niet op een kruis hebt gedrukt? krijg alleen melding geen nieuwe mensen en kom dan niet verder groeien jantine

 3. Hallo,
  Wat ik me afvraag is, wanneer ik op het kruisje heb gedrukt bij iemand. Dus iemand niet leuk vind, ziet diegene mij ook niet meer voorbij komen?

  Groet, sandra

  1. Nee, als je Facebook toestemming geeft kun je aangeven wat Tinder mag. Als er gevraagd wordt om te kunnen posten kun je ook aangeven wie het mag zien, door ik te selecteren ziet niemand het

   1. Per ongeluk op een kruisje gedrukt terwijl het een hartje moest zijn. Komt deze persoon dan niet meer in het schermpje? Soms kloppen de leeftijden niet b.v. Angelo 103, hoe komt dit? En betekend het dat als je op gereed drukt ook “nee bedankt ” of alleen “bedankt” en komen deze personen dan nog eens langs op het schermpje?
    Hoe kom ik weer terug op mijn matchpartners, dit heb ik niet zelf in de hand, want dan zie ik weer nieuwe personen voorbij komen?

 4. Ik heb gisteren tinder geïnstalleerd en als een blinde kip gaan vegen, maar geen idee wat ik deed. ik weet dat ik een paar leuke types voorbij zag komen maar ik dacht dat ik daar later nog naar kon kijken. nu blijkt dat ik iedereen in de ‘prullenbak’ heb gegooid. Kan ik opnieuw beginnen?
  grt.

 5. Hallo allemaal,
  Ik heb Tinder net geïnstalleerd en wanneer ik hem open zoekt hij naar personen in de buurt. Dit blijft hij doen, maar er komen geen mensen in beeld. GPS en locatietoegang staan gewoon aan en ik zie dat hij zoekt. Is het normaal dat het zo lang duurt, of zijn er dan geen mensen in mijn omgeving die op Tinder zitten?

  Groetjes Charlotte

 6. Hoi,

  Ik krijg soms een foto te zien met een hartje of een kruis erop.
  Is dit wat de persoon van mij vind of iets anders.
  Het is nogal verwarrend. Want wanneer iemand zo’n hartje op zijn foto heeft en ik kies ook voor het hartje komt er niet It’s a match te staan. Of duurt dit een paar dagen.

  Grtz Tijmen

 7. op mijn profiel zien de bezoekers fotos en namen van mijn vrienden. Dit vindt ik niet prettig. Kan ik me opnieuw met een nieuwefacebookpagina zonder vrienden aanmelden bij Tinder?

 8. Hoe kan het dat mijn foto op tinder staat zonder dat ik een tinder accout heb of zelfs de app heb gedownload. ik zou graag deze verwijderen maar weet niet hoe. kan iemand mij helpen?

  1. Of iemand heeft met jouw Facebook-account een Tinder-account aangemaakt of anders heeft iemand een foto van jou gebruikt. Dan is het het beste om met Tinder contact op te nemen en aan te geven om welk account het gaat.

 9. Beste Admin,
  Als ik op de Tinder app wil inloggen geeft hij aan dat ik opnieuw toestemming moet geven want de app is verwijderd uit mn appcenter op Facebook. Hoe voeg ik deze weer tot mn appcenter toe?

 10. Beste Admin,

  Ik heb 5 maanden eerder gebruik gemaakt van tinder en uiterst succesvol! Heb een tijdje zelfs een relatie gehad maar dit bleek later hem net niet te zijn. Nou installeer ik weer tinder maar een paar oude dates staan nog in mijn lijst en heb het gevoel dat ik niet geheel opnieuw begin want heb veel minder contacten wat ik aan kan vinken. ik druk 5 a 10 keer en er zijn verder geen nieuwe personen. Terwijl ik zeker weet dat die er wel zijn hoe kan ik weer helemaal opnieuw beginnen? Zodat ik iedereen weer te zien krijg hier in de buurt? Alvast bedankt!

  Mvg
  Arjan

 11. Zoals al vaker gevraagd, als je iemand weg swiped, dus kruisje, kom je dan nog wel of niet bij een ander voorbij? Wil gewoon even rondswipen zonder meteen hartjes uit te delen 🙂

 12. Ik heb een tijdje tinder gehad, daarna een relatie gehad en account en app verwijderd.
  Nu opnieuw gedownload en kan nu niet inloggen want me privacy instellingen zijn veranderd..
  Ik heb geen idee wat ik hier tegen kan doen,
  En hoe ik ervoor kan zorgen dat die instellingen tinder weer accepteren.

  Mvg

  1. Anoniem.

   Komt doordat je account nog aanwezig is op tinder.
   Het beste is om gelijk je account te verwijderen. Vaak klopt het laatst gezien niet. Maar als je het van je telefoon verwijderd staat je account nog op actief. Dus kunnen mensen je gewoon like of niet.

   Verwijder het dus gewoon gelijk mocht je het niet meer gebruiken.

   Mvg,

   Sander

  2. Hallo, Anoniem

   Het kan zijn dat je account is gehackt. Dat komt de laatste jaar vaak voor. Controleer het door te kijken of je met iemand een match heb gekregen die voor jou helemaal niet bekend is. Tinder update eens in de zoveel tijd alle profielen dus dat kan eventueel ook een reden zijn. Er wordt vaak reacties geplaatst dat het laatst actief niet klopt. Dus het kan eventueel ook een fout zijn van tinder. Verwijder het account gewoon om problemen te voorkomen. Het kan zijn dat het nog actief is omdat het alleen van je telefoon is verwijderd.

   Succes,

   Jim

 13. Hallo Anoniem.

  Het kan zijn dat je account is gehackt. Dat komt de laatste jaar vaak voor. Controleer het door te kijken of je met iemand een match heb gekregen die voor jou helemaal niet bekend is. Tinder update eens in de zoveel tijd alle profielen dus dat kan eventueel ook een reden zijn. Er wordt vaak reacties geplaatst dat het laatst actief niet klopt. Dus het kan eventueel ook een fout zijn van tinder. Verwijder het account gewoon om problemen te voorkomen. Het kan zijn dat het nog actief is omdat het alleen van je telefoon is verwijderd.

  Succes,

  Jim

 14. Blijkbaar is er op tinder een account van mijn dochter te zien die zij zelf nooit heeft aangemaakt. Irritant! Kan iemand anders een account op haar naam maken? En, hoe krijgen we het eraf?

  1. Het kans dat iemand haar foto’s gebruikt. Als je de accountnaam weet van die persoon dan kun je een melding bij Tinder maken.

 15. Ik heb op een verkeerd fb acc (mijn oude) Tinder en ik wil m graag op mn nieuwe, maar dat gaat niet doordat ik de code niet nog eens kan aanvragen/invoeren. Hoe kan ik dit oplossen?

 16. Mijn vriend heeft de tinder app verwijderd en komt echt niet op tinder, maar staat wel regelmatig actief zoveel uur geleden

 17. Beste admin, ik heb bij tientallen profielen op het hartje geklikt echter tot op heden niet een match terug ontvangen. Heb ik iets niet goed ingesteld?
  Gr. John

 18. Beste admin,

  Ik kreeg een melding van Tinder dat iemand mij leuk vindt maar ik kan nergens vinden wie. Waar vind ik dit?

  Gr. WeSSie

 19. Ik krijg de melding “facebook-aanmelding geannuleerd” en ik kan dus op geen andere manier inloggen? Wat te doen? Instellingen van Facebook in instellingen staan goed

 20. Ik heb gisteren tinder geïnstalleerd. En heb tot gisteravond kunnen liken met hartjes

  Maar als ik dat nu doe dan krijg ik de melding ; het gekozen product is niet beschikbaar? ???

  Ook heb ik de app al een keer verwijderd en opnieuw erop gezet. Maar geen verbetering

 21. Ik probeer een tinder account aan te maken, maar als ik dan bij het gedeelte kom waar ik mijn nummer moet invoeren staat er; kan de code niet ophalen
  Wat betekend dit? En wat.moet ik doen?

 22. Ik krijg geen melding wanneer iemand mij een superlike geeft.
  Maar als ik ga swypen, dan zie ik dat iemand mij een superlike heeft gegeven.
  Je krijgt daar toch een melding van?

 23. wordt niet vaak antwoord gegeven zie ik. Maar ik heb een like gegeven bij iemand die superlike gegeven heeft. Maar zelfs dit is niet terug te halen en daar baal ik goed van. En nu?

 24. Ik wil inloggen op tinder met mijn nieuwe fb account maar dat lukt niet. Logt steeds automatisch in met het oude. Hoe kan ik dat veranderen ?

 25. Hoi admin : is er ook ergens te zien dat anderen jou op hartje hebben geswiped? Of kom je daar alleen achter als diegene toevallig op t scherm komt en jij ook een hartje zet?

 26. Hoiii Admin
  ik heb contact met iemand alleen zie ik niet wat die persoon heeft getikt
  krijg dus een wit veld te zien en dan de tijd dat ze dit naar mij hebben verstuurd
  ik zie wel de tekst van mezelf
  wat kan ik doen om die tekst weer te zien
  alvast bedankt

 27. Beste administrator,
  Ik heb sedert gisteren een persoon waarmee ik gechat heb staan, maar met een klein rood uitroepteken naast zijn foto. Kunt u mij zeggen wat dit betekent?
  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  Mvg

 28. Ik heb nu al enkele keren het bericht gekregen dat iemand me leuk vindt op Tinder.
  Maar ik kan helemaal niet zien wie. Of is het gewoon dan de eerste persoon die op men scherm verschijnt als ik Tinder open?
  Heb me al gek gezocht (in Tinder en op internet) waar ik dat kan zien, maar een duidelijk antwoordt heb ik nog niet gekregen.

 29. Hey ik was heel leuk in gesprek met iemand en smoegens stond wel haar gesprek er nog maar kon haar fotos en naam niet meer zien hoe ken dit.. daarbij kon ik oom niet meer swipen coor 12 uur na een uur ineens wel weer en nu sosr die het weer niet

 30. Beste,
  Ik krijg een bericht op mijn toegangsscherm omdat ik dat ingeschakeld heb! Dan krijg ik een melding met naam dat ik een beticht heb!
  Alleen de berichten van iemand waar ik geen match mee ben kan ik nergens terugvinden dus ook nooit netjes antwoorden. Mvg Bianca

 31. Ik krijg elke keer de melding dat mijn app gepauzeerd is terwijl ik wel actief ben, vanwaar dan deze melding ? En hoe kam ik dit oplossen ?

 32. Ik heb op Tinder een aantal profielen naar rechts geswiped. Een uurtje later verschijnen die personen terug tussen de andere voorgestelde profielen. Hoe komt dit? Is dit omdat ze me allemaal niet terug geliked hebben of zijn de likes niet onthouden?

 33. Ik heb Tinder ook op mijn PC geïnstalleerd. Tot voor kort kon ik aan de linkerkant onder mijn profiel ook daadwerkelijk de matches zien die ik heb. Nu zie ik alleen nog maar een ‘begin met swipen’. De matches zijn er nog wel zie ik op mijn smartphone. Hoe kan ik ze weer te zien krijgen op mijn PC?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *