Kom alles te weten over Whatsapp

Logo WhatsappWhatsApp is een berichtendienst tussen verschillende mobiele telefoons ter vervanging van sms’en. In Nederland zijn er 11,2 miljoen gebruikers van de dienst, waarvan 7.8 miljoen Nederlanders de app dagelijks gebruiken. Wereldwijd gebruiken 1 miljard mensen per maand de app. Zij versturen dagelijks 42 miljard berichten, daarnaast komen er dagelijks ongeveer een miljoen gebruikers bij. WhatsApp maakt gebruik van de internetverbinding van je telefoon. Het is beschikbaar op deiPhone, BlackBerry, Windows Phone,  Android– en Nokia Symbian60-telefoons.

Het grote verschil met sms’en is dat WhatsApp gratis is omdat het gebruik maakt van de internetverbinding van je telefoon (wifi of databundel). Whatsapp is eigendom van Facebook maar werkt wel als een losse app. Inmiddels kun je ook bellen met Whatsapp. bellen met Whatsapp1 op de 5 Smartphone gebruikers belt weleens via een dienst als Whatsapp.

Op deze website vind je veel informatie over WhatsApp. Bij het onderdeel Wat is het? krijg je informatie over wat WhatsApp Messenger voor programma is. Bij Hoe werkt het? staat informatie over hoe WhatsApp Messenger werkt. Wil je weten of WhatsApp Messenger kan werken op je telefoon kijk dan bij Kan het op mijn telefoon?

De meest gestelde vragen vind je hier:

43 thoughts on “Kom alles te weten over Whatsapp”

 1. Beste,

  Laatst kreeg ik een app van een vriend en dat was best raar. Ik spreek die vriend erop aan en hij verzekerde mij dat hij dit niet had gestuurd. Kan dit?

  1. Ja en nee….of iemand heeft in een onbewaakt ogenblik zijn telefoon gebruikt…een relatie of vriend….maar ik neem aan dat hij app block heeft of vergrendelscherm dus dat lijkt me vergezocht.
   Dus…ik denk toch echt dat hij het verstuurd heeft.

 2. Kan iemand me vertellen hoe het kan dat als je een WhatsApp bericht verzend en hij komt niet aan bij de ander, maar je ziet wel de foto van de ander en ziet ook dat diegene diverse malen online is, het dit kan?

  Neem aan dat de ander dan toch bereik heeft en ook dat er geen blokkade is anders zou je toch niks meer zien van diegene

 3. Ik heb een vraag, mij kleinzoon heeft zo’n leuk liedje gezongen via WhatsApp, kan ik dat ergens vandaan halen? Bij de WhatsApp bestanden staan alleen maar audio dingetjes die ik niet kan openen.

 4. Ik heb de oude telefoon van mijn vriend tijdelijk gebruikt omdat mijn huidige telefoon wordt gerepareerd. Terwijl mijn simkaart in de telefoon van mijn vriend zit, open ik whatsapp. Vanaf dat moment zitten al zijn groepsgesprekken in mijn whatsapp en kan hij niets meer zeggen op zijn telefoon. Vervolgens verander ik mijn nummer in die van hem en precies het omgekeerde gebeurd. Mijn vriend zit in al mijn groepsgesprekken. Mijn nummer is verwijdert van whatsapp. Niemand kan mij nog appen en ik ben uit alle groepsgesprekken. Wat moet ik nu doen?

 5. Hallo,
  Iemand van mijn contactpersonen gebruikte whatsapp, ik kon altijd zijn profielfoto zien en sinds gisteren zie ik wel zijn profielfoto maar er sta uitnodigen op. Wat wilt dat zeggen? Alvast bedankt
  Groetjes

 6. Hoe kan het dat niet iedereen in mijn verzendlijst die ik aangemaakt heb, mijn berichtjes ontvangt. Ik heb een groepsbericht aangemaakt en bij 2 personen worden die berichtjes niet afgeleverd terwijl mijn WhatsApp wel aangeeft dat ze verzonden zijn

 7. Ik kan geen apps meer naar mijn vriendin sturen. Die heeft mijn oude nummer. Eerst werkte dit goed maar ik ben nu van een Windows telefoon naar een iPhone gegaan en nu stuur WhatsApp de berichten naar mijn oude telefoon die dus al een half jaar een ander n7ummer heeft.
  Ik heb geen idee hoe dit op te lossen heb haar al als contact verwijderd en weer toegevoegd maar ik zie dan gelijk bij haar naam mijn oude foto.
  Hebben jullie een oplossing

 8. Wat gebeurt er als er een Whatsapp bericht verstuurd wordt terwijl bij de tegenpartij de internetverbinding niet aanstaat? wordt het bericht dan niet verzonden, of ontvangt de tegenpartij het bericht als later zijn interverbinding aangezet wordt?

 9. Hoe kan ik een bericht versturen naar een bedrijf dat naar een special 06 nummer verwijst? (Ook al zet ik het betreffende nummer in Mijn Contacten dan nog wordt het nummer niet herkend in de zoekbalk).

 10. Op mijn mobiele telefoon heb ik in “pictures” een afbeelding staan, die ik wil meezenden met een whatsapp aan iemand.
  Dit lukt mij niet. Telefoon: LG K10

 11. Kan je Whatsapp ook zo instellen dat er alleen berichten van je eigen contacten op binnen kunnen/mogen komen?
  Vandaag kregen we van een vreemd nr een link naar een pornosite op de telefoon van de kinderen.

 12. Ik heb eigenlijk een vraag, wellicht een wat ver gezochte vraag, maar ik zou het toch graag te weten komen, namelijk;
  Als ik een foto of een ander soort plaatje wil versturen is het mogelijk om onderin een tekst bij te voegen, maar het is ook mogelijk om een tekst er IN te plaatsen, nu mijn vraag dan eindelijk; zijn er ook meerdere lettertypes mogelijk, en hoe stel ik dat dan in?

 13. Als ik een groep maak wordt een bericht naar alle leden gestuurd, maar als één van de leden dan reageert, gaat die reactie dan ook naar alle leden?

 14. Sinds enige tijd blijft een contact van Whatsapp bovenaan staan met een prikbordprikker symbool.
  Hoe is dit contact “normaal” te rangschikken?

 15. Hoe kan het als ik een groepsbericht verstuur er 2 zijn die het niet zien. Als ik bij hun kijk zie ik mijn bericht wel staan maar met een soort luidspreker.

 16. Ik heb een motorola g4 plus dual sim met maar een whatts-app . de berichten van beide nummers worden in een whatts-app weergegeven.
  Nu heb ik de twee 06 nummers in twee aparte toestellen gedaan nu is mijn vraag of ik de chats kan splitsen op een of andere manier zodat ik op twee toestellen kan verder gaan zonder dat whatts-app een toestel blokkeerd

 17. Is het mogelijk om een whatsapp bericht ook automatisch per sms te versturen? Ik heb een whatsappgroep waar mededelingen in worden verstuurd. Alleen 1 persoon heeft geen whatsapp en mist daardoor soms die berichten. Kan ik ieder berichtje dat in de whatsapp groep wordt geplaatst direct automatisch per sms aan de ene buitenstaander doorsturen?

 18. Vraagje over een groep op WhatsApp.
  Kan iedereen die ik in een groep zet de andere leden van de groep zien?
  Niet iedereen vindt dat prettig.
  Hoor graag van u.

  Vriendelijke groeten,
  Hans Buis

 19. hallo iedere keer als mijn vrouw een foto gestuurd krijgt ontvang ik die ook , hoe kan dit het zijn twee verschillende telefoonnummers

 20. Ik krijg whats app oproepen binnen, maar als ik opneem blijft aannemen en weigeren bovenaan het scherm staan. Bij degene die mij belt staat ‘proberen te verbinden’. Andersom (ik bel) precies hetzelfde.Het lijkt erop dat een andere app de boel blokkeert, maar ik kan niet ontdekken welke. Op mijn werktelefoon werkt whats app bellen wel. Aan mijn modeminstellingen ligt het dus niet. Iemand enig idee?

 21. Hoi,

  PROFIEL opmaak?
  ik gebruik al jaren Whatsapp.
  sinds enkele maanden, als Whatsapp open, komt er op het scherm mijn profiel met alleen mijn naam, de rest is niet ingevuld…
  hoe komt dit? en wat kan ik doen? kan iemand anders inloggen op mijn whatsapp? gehackt?
  ik kijk uit naar een reactie / antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *