Activeren met sms-code

Als je Whatsapp voor het eerst installeert op toestel moet je je nummer verifiëren. Dit wordt gedaan met een sms naar je toestel waarin een zes cijferige code staat. Hier vind je de stappen die je helpen bij de verificatie van je WhatsApp-account. Mocht het niet werken dan vind je daaronder tips.

Controleer of:

 • Je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd vanaf de App Store.
 • Je telefoonnummer juist is ingevoerd in WhatsApp.
 • Je nummer moet beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode.
 • Voer in het vak ‘je nummer zonder de landcode’ je netnummer in, gevolgd door het telefoonnummer.
 • Voorbeeld van een Nederlands telefoonnummer: + 31 6 12 34 56 78
 • Schrijf geen voorafgaande nullen (0) of afsluitcodes in je nummer.
 • Je telefoon volledige toegang tot het internet en een sterk signaal heeft. Probeer een webpagina te openen om u hiervan te verzekeren.
 • Je telefoon geen roaming gebruikt.
 • Je telefoon internationale sms-berichten kan ontvangen.
 • Je nummer niet is geactiveerd met WhatsApp op een ander apparaat.

Nadat je je telefoonnummer ingevoerd hebt moet je wachten op een sms van Whatsapp. Deze sms zal een 6-cijferig verificatiecode bevatten die je in het verificatie scherm van WhatsApp kunt invoeren. De verificatiecode is uniek en verandert iedere keer wanneer je een andere telefoonnummer of apparaat gebruikt.

Code niet ontvangen
Als je je code niet ontvangt in een sms-bericht, kan Whatsapp je ook automatisch bellen om je de code te geven. Wacht totdat de vijf minuten op de timer voorbij zijn en bewerk gedurende deze tijd je nummer niet. Hierna kun je vragen dat Whatsapp je belt.

Het werkt nog steeds niet
Hoewel dit niet vaak gebeurt, probeer je de volgende stappen als de hierboven vermelde stappen niet werken en je nog steeds geen code hebt ontvangen:

 1. Verwijder de app WhatsApp
 2. Herstart je device
 3. Downloadeen nieuwe versie van WhatsApp
 4. Probeer de stappen opnieuw

12 thoughts on “Activeren met sms-code”

 1. Voor mijn moeder kan ik op het nieuwe toestel pas na 23 uur bellen voor een code. Een sms-verificatie lukt niet… Maar zou dat niet sneller kunnen. Dit is best lastig!

 2. Snap er helemaal niets van. Niets gedaan maar wel 23 uur wachten. Is whatsapp wel betrouwbaar ? Storing ?
  Heel lastig nu je het net nodig hebt.

 3. Heyyy
  mijn whatsapp werkte wel maar had een oude telefoon nummer op whatsapp die nummer heb ik al een lange tijd niet meer heb al weer een nieuwe nummer maar me tel was gecrasht dus heb ik mijn tel geresset en whatsapp opnieuw ingestalleerd maar toen ik telefoon nummer moest invoeren bij verificatie krijg ik sms toegezonden naar mijn oude nummer maar die heb ik heel lang niet meer is er een enige oplossing hoe ik nu wel mijn chatberichten en contacten terug kan krijgen…????

  Graag hoor ik het van jullie Bedank!!!!

 4. Ik heb de whatsapp code genoteerd. Waarvoor moet ik die nog bewaren? Het versturen en ontvangen van berichten loopt normaal zelfs met India.
  Hoe kan ik meegestuurde foto’s bv in galery bewaren?

 5. Als ik mijn telefoonnummer intoetst, zegt die dat het geen geldig telefoonnummer is !!! Weet iemand hoe ik dat kan oplossen!
  Hoor het graag

 6. Blijkbaar alleen maar klachten hierover! Ook bij mij, whatsapp al 4 keer opnieuw geinstalleerd en niks hoor, alleen maar langer wachten! Not happy at all!!

 7. Dit is best dom ik heb dus op een verkeerd knopje gedrukt dat ik alles opnieuw moet instellen alle apps enzo dus ook whatsapp en dan moet ik mijn nummer invoeren dan doe ik dat ik krijg maar steeds geen code ik heb alles gebrobeerd

  WAT MOET IK DOENNN???????????

 8. Ik Moet dringend een code ontvangen maar tot nu toe niks ontvangen. Heb 3x mn WAcode moeten invoeren. Maar steeds niks. Is er echt Geen beter system. Om wat tel kosten te ontvangen raakt alles ontregeld

 9. De Iphone van mijn zoon is gecrasht. We hebben iphone8 voor hem gekocht en alles gaat goed, behalve het activeren van Whattsapp. Ik heb alle stappen gecheckt zoals hierboven beschreven. Maar nu denk ik dat zijn whattsapp op het andere apparaat nog actief staat. Maar daar kunnen we niet meer bij.

  Wij krijgen nu geen verificatiecode op zijn nieuwe mobiel en het stukje van “bel me” werkt ook niet.
  Hoe kunnen we Whattsapp weer werkend krijgen?

  Bedankt alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *