Ben ik geblokkeerd?

Hoe kun je weten of iemand je geblokkeerd heeft? Er zijn verschillende punten waaraan je dit kunt zien:

 • Bij de berichten die je stuurt naar deze persoon blijft er altijd maar 1 vinkje te zien (bericht afgeleverd op de server verzonden). Er komt nooit een tweede te staan zodra het afgeleverd is op het andere toestel.
 • De status “Laatst gezien…” en “Online” is niet meer zichtbaar bij deze persoon.
 • De profielfoto is niet meer te zien

Als hier sprake van is kan het zijn dat je geblokkeerd bent. Maar dit hoeft niet. Voor iPhone-gebruikers is het vanaf update 2.8.1 mogelijk de “laatst gezien…” status uit te schakelen. Daarnaast kan het soms ook even duren voordat een bericht is afgeleverd op een toestel. Een enkel vinkje wil dus niet direct zeggen dat je geblokkeerd bent.

25 thoughts on “Ben ik geblokkeerd?”

 1. Bij een verstuurd bericht naar 1 contact zie ik 1 grijs vinkje en als ik het bericht open en naar links schuif zie ik 2 grijze en 2 blauwe vinkjes maar bij beiden geen tijdstip!

  Wat betekent dit?

 2. Dat betekent dat het bericht verzonden is 1 vinkje. Maar niet afgeleverd 2 grijze vinkjes en dus ook niet gelezen is 2 blauwe vinkjes. En omdat de laatste twee gevallen niet hebben plaatsgevonden (ontvangen en gelezen) is hier dus ook geen tijdstip van bekend.

  1. Wie weet dit! Ik heb op whatsapp iemand een bericht gestuurd. Hij blijft op 1 vinkje staan!! Maar zijn profielfoto op whatsapp
   Zie ik gewoon staan. Ben ik dan toch geblokt? Of verdwijnt ALTIJD de profielfoto als iemand jou blokt . Ik kon dit nl niet vinden op google als antwoord. Thnx voor degene die mij dit kan beantwoorden. Grtzz richard

   1. Dit heb ik ook bij sommige contacten. Als je geblokkeerd bent zie je de foto van die gene niet meer, maar het kan zijn dat die gene ook gewooon zijn of haar foto heeft verwijdert. Zie je de foto wel gewoon, dan kan je al bijna zeker zijn dat je niet geblokkeerd bent. 1 vinkje kan zijn dat die gene geen verbinding heeft met internet, telefoon uit heeft staan of dat Whatsapp weer eens storing nr 388 heeft. Na de laatste updates blijken er erg veel verbindingsproblemen te zijn. Zie whattsapp storingen ( even googlen)
    Succes.

    1. Hai
     Hoe kan het dat ik een persoon wel kan appe via WhatsApp maar niet de persoon kan bellen via WhatsApp?
     De persoon heeft een Iphone
     Kan de persoon mij geblokt hebben via WhatsApp om te bellen?

     1. Ja Meis dan ben je zeker geblokkeerd op bellen en op whatsapp doen ze tegenwoordig iets ookal staat ie op 1 vinkje diegene kan het alsnog lezen en jij ziet nog 1 vinkje

      Wat ook tegenwoordig kan is slimduo dan hebben ze 2 nummers op 1 tel tjah dat deedt mijn ex

 3. hi,

  als ik iemand verwijder uit mijn contactenlijst en telefoonboek kan hij dan nog mijn …. laatst gezien …. zien
  thanks voor je antwoordje

 4. ik heb op mijn gsm een nr geblokkeerd maar krijg wel een melding als diegene mij gebeld heeft, dat wil ik niet . Wat te doen ?

 5. Hi Sweetieke,als jij je laatst gezien,foto en status op contacten hebt staan op je app(bij instellingen en dan account en dan privacy)en je verwijderd diegene uit je tel dan kan diegene jou profiel niet meer zien. Ziet alleen zo wit poppetje en alleen wanneer je online bent,thats all.

 6. Ik heb ook op prive staan mijn app. Alleen mensen die ik in mijn contacten heb zien mijn app profile. En als diegene hetzelfde heeft en heeft mijn telnr in haar of zijn contacten dan ook zo. Sommige hebben op iedereen staan. Dus ligt aan jezelf. Ook al heb je diegene niet meer in je app(via je tel) dan kan diegene nog wel zien wanneer je online bent(en ziet zo wit poppetje).

  1. Wie kan mij aub helpen. Ik heb op whatsapp iemand een persoonlijk bericht gestuurd. Hij heeft 1 vinkje en nog steeds geen antwoord gegeven. Een maand later zie ik bij mijn andere groepsgesprek met hem dat hij de groep verlaten heeft. Maar dat in mijn persoonlijk gesprek nog steeds 1 vinkje staat. Maar zijn profielfoto op whatsapp zie ik gewoon staan. Of verdwijnt de profielfoto altijd als iemand jou blokt? Ook bellen en smsen lukte niet. Dankjewel voor het antwoorden. groetjes Nina

 7. Mijn vraag… geblokkeerd om iemand te bellen maar kan diegene wel op de app zien. (Inclusief afbeelding en tijdstip van online). Kan het zo zijn dat diegene mijn telnr gewist heeft en ik diegene toch nog online kan zien?

 8. Als je door iemand bent geblokkeerd en je switcht naar een nieuw telefoon nummer maar op hetzelfde account, ben je dan nog steeds geblokkeerd of heft dit een blokkade op?
  Ik zie nog steeds de status en profielfoto maar laatst gezien blijft op hetzelfde tijdstip staan

 9. Ik weet dat ik geblokked ben/was. Maar nu na 4 maanden zie ik opeens dat deze gene 11 April online was geweest. Net of hij me even heeft onblocked en weer geblocked!
  Mijn berichtje echter van 4 maanden geleden is nog ongelezen. Kan dit zijn dat het bericht te oud was en niet meer functioneel. Of heeft hij me helemaal niet gedeblokkeerd ff? En is die datum toeval?

 10. ik denk dat iemand mij geblokkeerd heeft kan die persoon wel zien wanneer ik online ben want ik heb haar niet geblokkeerd

 11. Ik kan de profielfoto zien maar als ik bel wordt er niet opgenomen
  Ben ik voor bellen geblokkeerd of word er gewoon niet opgenomen wat in dit geval onmogelijk is???
  Blijf alleen bellen zien..ik hoop dat ik snel geholpen kan worden!

 12. Ja hie is het als je naar iemand een whatsapp bericht schrijft enje wil weten of hij het ontvangen heeft en als je dan rechts onder optijdmelding en dan informatie dan kan het zijn dat je 1 grijze of 2 grijze of 1 blauwe,of 2 blauwe naar willekeur maar sls je dan zie dat hij wel geleverd is en bij gele,en 1grijze of 2 grijze of 1 blauwe of 2 blauwe vinkjes met daaronder een monteren wat betekend dat danprecies want dat kom je bij de handleiding van whatsappen niet tegen heeft hij het dan uit staan of online of heblokkeerd?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *