Chatgeschiedenis/back-up overzetten naar ander toestel

Omdat de chatgeschiedenis niet wordt bewaard op een servers biedt Whatsapp niet de mogelijkheid om de berichten op te slaan. Maar gelukkig is er de mogelijkheid om een back-up te maken van chatgeschiedenis en die over te zetten naar een ander toestel.

 1. Maak een back-up maken op je oude telefoon
  Ga naar WhatsApp > Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie van gesprekken.
 2. Installeer Whatsapp op je nieuwe telefoon
 3. Maak een backup van (je lege nieuwe) whatsapp gesprekken
 4. Verwissel het back-up bestand in de map waar de nieuwe telefoon deze heeft aangemaakt
 5. Verwijderen Whatsapp van je nieuwe telefoon en installeer hem weer.
 6. Nu wordt gevraagd om gesprekken te herstellen.

10 thoughts on “Chatgeschiedenis/back-up overzetten naar ander toestel”

 1. Op de nieuwe telefoon staat nu ook een back-up bestand van de whatsapp berichten. Koppel de nieuwe telefoon aan de PC en ga naar de nieuwe telefoon in de verkenner. Als je even doorklikt kom je bij een whatsapp map. Nu moet je het bestand wat je daar ziet vervangen door het bestand wat je van je oude telefoon op de PC hebt gezet. Pak dus het laatste crypt10 bestand en kopieer dit van je map op de PC naar de map op de telefoon. Waarschijnlijk krijg je dan de vraag, bestand vervangen? Klik Ja.
  Ga verder met stap 5.

 2. Heb nu een iphone 5s daar meteen whatsapp geinstalleerd. Later pas wilde ik mn oude WAgesprekken overzetten, maar dit ging niet meer. Hoe krijg ik mijn oude gesprekken op mn nieuwe telefoon? Oude gsm was een Iphone 4.

 3. MN gsmscherm onlangs is stuk heb gisteren nog nieuwe gekocht wil watsapp overzetten naar nieuwe gsm wil al de geschiedenis van de oude gsm overzetten Hoe doe je dat

 4. Wanneer je bij stap 5 whatsapp van je nieuwe telefoon verwijdert, daarmee verwijder je dan toch whatsapp in z’n geheel (dus inclusief de map met de verwisselde backup)?
  Please help 🙂

  1. zit met hetzelfde probleem net voor de kerst en grote stress want al mijn contacten, groepen en berichten zij spoorloos, er is gewoon een nieuw account aangemaakt en oude is vrees ik teloor

 5. Kun je ook je What’s App gesprekken van je telefoon downloaden naar je laptop of een externe harde schijf?
  Het geheugen van mijn telefoon is namelijk vrijwel volgelopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *