Hoe blokkeer ik een Whatsapp-groep

Zoals in een ander artikel wordt uitgelegd kun je heel makkelijk uit een Whatsapp/groep stappen. Maar wat als je steeds weer wordt toegevoegd? Helaas kun je een groep niet blokkeren maar wel de gebruikers.

Als je gebruikers uit een groep blokkeert dan zie je hun berichten niet meer, ook niet in een groepsgesprek.  Zit je dus met onbekende in een groep die je steeds toevoegen blokkeer dan deze personen en je bent van het probleem af.

8 thoughts on “Hoe blokkeer ik een Whatsapp-groep”

 1. Aanvullende vraag:
  Ik heb een smartwatch en wil niet dat de telefoon een groepsapp door stuurt naar de watch. Ik wil die groepsapp daarentegen op de telefoon niet blokkeren of bepaalde personen blokkeren.
  Is daar een truckje voor?

  gr.
  Peter

 2. Elke keer als je in een groep geplaatst bent staat er onderaan iets in de richting van “als spam markeren en groep verlaten” en “geen spam”. Als men op de eerste knop drukt kan men niet meer toegevoegd worden.

 3. Tegenwoordig heeft Whatsapp hier een hele goede oplossing voor, je kunt namelijk chats ‘muten’ dan krijg je al tenminste geen enkele melding van deze chat, maar kun je de berichten nog wel zien en zit je nog steeds in de groep en kun je dus ook nog berichten sturen. Ook is er de mogelijkheid voor chats archiveren:
  “Met de Chats archiveren-functie kun je chats verbergen van je Chats-scherm en ze indien nodig later weer lezen.” (aldus de site van whatsapp). archiveren kan ook met persoonlijke chats mocht dit nodig zijn.

 4. Iemand heeft me geblokkeerd waardoor 1 op 1 contact niet mogelijk is. Met dezelfde persoon zit ik in een groepsapp, en daarin ontvang ik wel alle berichten en diegene van mij ook.
  Ik wist niet dat de blokkade niet werkt in een groepsapp.

  1. Is dat nu nog steeds zo. Ik wil namelijk wel berichten van diegene lezen in de groepsapp. Maar niet dat zij mij privé berichten kan sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *