Hoe voeg ik contacten toe?

Je hoeft geen contactpersonen toe te voegen aan Whatsapp want de app controleert je telefoonboek van je telefoon. Als er nieuwe gebruikers gevonden zijn zul je die zien bij de WhatsApp-contacten.

Mocht het gebeuren dat je toch een contact niet ziet die wel WhatsApp gebruikt controleer dan of het telefoonnummer van je vriend(in) goed is opgeslagen met gebruik van de internationale nummernotatie. Indien dit het geval is begint het telefoonnummer met een + teken.

Als een gebruiker een ander telefoonnummer heeft moet je dit in je telefoonboek van je telefoon aanpassen. Whatsapp registreert dan vanzelf dat er een nieuw nummer is.

Let op:
In Whatsapp zelf kun je dus geen contacten toevoegen. Dit gaat altijd, zoals hierboven beschreven, via je contacten in je telefoon.

7 thoughts on “Hoe voeg ik contacten toe?”

 1. Ik heb 75 contacten om te bellen / sms-en, en ik geloof dat whatsapp die ook in het begin heeft overgenomen, maar nu zijn er nog maar een stuk of 5, zeer random. Hoe kan dat? Hoe krijg ik die adressen (terug)? Bij mijn privacy-instellingen staat alles open. Ik gebruik een android-telefoon.
  dank als jullie een antwoord weten
  Céline

 2. Hoi
  Ik heb What’s App laatst ge-update, maar nu kan ik dus niet meer bij m’n contacten… Ik heb geprobeerd om via instellingen mijn contacten toe te voegen op App, (want dat was wat What’s App zei) maar hij doet het dus niet. Of in ieder geval, het lukt mij dus niet… Ik heb trouwens een iPhone, en weet iemand hoe ik dit probleem op kan lossen?
  Alvast bedankt.

 3. Ik Whatsapp veel met bepaalde personen. Waarom zie ik in Contacten dan niet dat ze ook Whatsapp gebruiken, maar wel een Google+ profiel hebben.

 4. WhatsApp heeft aanpassingen gedaan in de app. Hierdoor zie ik geen mogelijkheid om mensen uit te nodigen (voor een groep). Iemand enig idee hoe dit nu werkt bij een iPhone?

 5. Hoe komt het dat plots de namen niet meer weergegeven worden van mijn contacten maar enkel maar het telefoonnummer? En hoe kan ik dit heraanpassen zodat ik terug de namen zie ipv de telefoonnummers?
  Alvast dank voor de reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *