Hoe zet ik WhatsApp op een Android tablet

Heb je een telefoon waar geen Whatsapp op kan of wil je Whatsapp graag op je tablet? Hier vind je de stappen die je daarvoor moet nemen zodat je zelf, heel eenvoudig, de boel kunt overzetten. Hiervoor hoef je niets illegaals met je tablet te doen.

Wat heb je nodig?
– Een mobiele telefoon met Whatsapp en Bluetooth
– Een tablet met Bluetooth

Whatsapp installeren op je tablet

 1. Zorg dat de versie whatsapp op je smartphone altijd de laatste uit de playstore is.
 2. Download en open uit de playstore de app “App Backup & Restore
 3. Als je de app hebt geopend dan kom je in het tabblad geïnstalleerd
 4. Selecteer hier Whatsapp door er op te klikken
 5. Je ziet een groen vakje verschijnen achter Whatsapp en klikt op Back-up
 6. Als de Back-up gemaakt is krijg je een melding en kun je heb vinden onder het tabblad Gearchiveerd. Dit tabblad bereik je door naar rechts te swipen.
 7. Nu gaan we het bestand versturen, zorg dat Bluetooth op beide apparaten aanstaat
 8. Bij Gearchiveerd zie je Whatsapp staan. Selecteer dit en klik op verzenden (boven aan je scherm). Selecteer in het volgende scherm ‘Send by other apps’ en klik op Bluetooth. Dit kan even duren.
 9. Zorg dat op de tablet onder instellingen -> beveiliging de optie ‘installatie uit onbekende bronnen’ is aangevinkt.
 10. Zodra het bestand is ontvangen op de tablet kun je er op klikken en opent de installatie procedute. Die moet je doorlopen en dan is Whatsapp geinstalleerd.
 11. Vervolgens start je Whatsapp en wordt er om je nummer gevraagd. Kies het nummer dat je wilt gebruiken. Whatsapp gaat dan proberen een sms te versturen vanaf de tablet naar het opgegeven nummer. Open deze sms en neem de code over of ga op je tablet naar de opgeven link. Mocht dit niet lukken dan geeft Whatsapp je ook de optie om gebeld te worden. Whatsapp is nu geactiveerd.

1 thought on “Hoe zet ik WhatsApp op een Android tablet”

 1. Ik kan opeens niet meer whatsappen en geappt worden. Ben beetje digibeet. Zou de uitleg, in beeld gestuurd kunnen worden, want begrijp niet echt, als het met woorden uitgelegd wordt, daar ik met die termen niets heb en dus niets kan uitvoeren en opzoeken. Vind het heel vervelend. Wie kan mij in Jip en Janneke taal uitleggen..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *