Kan WhatsApp ook op een ipad of ipod?

Om Whatsapp is eigenlijk gemaakt voor Smartphones. Maar het is mogelijk om Whatsapp ook op een tablet te gebruiken. Voor op een Android-devices kun je hier kijken en hieronder volgt de uitleg voor een iPad. Het kan via een Jailbreak en via iPhone Configuration Utility.

Let op! Whatsapp kan maar op één device tegelijk werken. Zet je het op je iPad dan werkt het niet meer op je telefoon.

Via Jailbreak
WhatsApp kun je niet via de App Store downloaden op je iPad. Het is wel mogelijk om dit te doen via jailbreak-apps. Je kunt bijvoorbeeld AppCake, iPASTORE, vShare of Zeusmos downloaden.  Daarna kun je WhatsApp opzoeken en installeren, hierna start je Cydia en zoek WhatsPad op en installeer deze jailbreak tweak. Hierna zal Whatsapp werken.

Via iPhone Configuration Utility
WhatsApp is gemaakt voor gebruik op een telefoon. Maar door middel van het programma iPhone Configuration Utility is het mogelijk om het programma op een iPod te draaien. Hieronder staan dan de stappen die je moet nemen.

  1. Koop WhatsApp met behulp van iTunes op je Mac.
  2. Download de iPhone Configuration Utility 3.3: http://support.apple.com/kb/DL851
  3. Na de installatie verschijnt de iPhone Configuration Utility in de map: Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
  4. Klik in de linker kolom op Programma’s en kies ‘Voeg toe’, browse naar de map Muziek -> iTunes -> iTunes Media -> Mobile Applications en selecteer het package WhatsApp.ipa’
  5. Sluit nu je iPod touch aan op je Mac en selecteer deze onder het kopje ‘Apparaten’. Klik op het tabblad Programma’s, selecteer WhatsApp en klik hierna op knop ‘Installeer’. WhatsApp zal nu worden geïnstalleerd op je iPod Touch!

Op een iPad werken deze stappen soms maar we krijgen niet van alle gebruikers positieve reacties op het gebruik van WhatsApp op de iPad. Dus de stappen zijn allemaal op eigen risico.

6 thoughts on “Kan WhatsApp ook op een ipad of ipod?”

  1. interessant maar Ipod touch 6 heeft toch geen ingang voor 4g kaart in te steken? Dus al je onderweg bent ben je dan op sommige momenten niet te bereiken?
    graag reactie 🙂

  2. Hallo,

    Ik heb een iPhone 3 en een iPod touch 5. Nou las ik die uitleg van hoe ik whatsapp op mijn iPod kon downloaden maar ik begreep er niks van! Kan iemand me helpen hoe ik whatsapp van m’n iPhone 3 naar m’n iPod touch 5 kan zetten?

    Bedankt alvast!

    Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *