Kun je Whatsapp Bellen uitzetten

Veel gebruikers vragen zich af of het bellen via Whatsapp (Whatsapp Bellen / Whatsapp Call) uit te zetten is. Dit is echter niet mogelijk. Whatsapp heeft via een update Whatsapp Bellen officieel gemaakt maar heeft er niet de mogelijkheid in gezet om Whatsapp Bellen uit te schakelen.

Dus dit is nog niet mogelijk. Hierdoor kunnen mensen je gewoon bellen via Whatsapp

11 thoughts on “Kun je Whatsapp Bellen uitzetten”

 1. Maar wanneer ik mijn reguliere telefoonboek open (buiten WA dus), dan kan ik ook alleen bellen met WA. Ik wil dat niet. Moet ik hiervoor dan WA deinstalleren?

 2. Nog slechter is, dat oproepen via WHATSAPP niet worden tegen gehouden door APPLE IPHONE ‘niet storen’ … daar waar het wel alle andere oproepen tegen houd zodat je ‘niet gestoord’ wordt..
  Een appje inkomend zelf wordt namelijk ook niet gemeld bijvoorbeeld maar die klote OPROEP WEL!!!

  1. Dit probleem heb ik dus ook.
   Gaat apple hier ook iets aan doen?
   Niet storen hoort op alles te werken, tenzij anders aangegeven.
   Ik vind dat bellen met whatsapp al zwaar irritant!
   Whatapp is een berichten app en niet om te bellen.
   Belachelijk dat je die functie niet uit kan zetten.
   Als het zo doorgaat zet ik heel whatsapp uit en ga weer over op telegram.

 3. De enige oplossing lijkt om je telefoon in flightmode te zetten als je niet gestoord wil worden met whatsapp audio oproepen.
  Erg slordig van whatsapp èn Apple…

  1. Echt fucking irritant. Met android auto kan je niet opnemen. Om uit te weigeren moet je de telefoon pakken anders blijft hij gaan. Geluid staat in de app op silent maar toch een irritante beltoon. Als dit geen inbreuk op privacy is.

 4. Wat ik het meest ergste vind is het feit dat als je een gesprek voert met whatsapp en je een normale inkomende gesprek krijgt, er geen waarschuwingstoon te horen is. Zo mis je gewoon je oproep. Whatsapp of apple moet dat inbouwen dat whatsapp gesprekken automatisch in de wacht gezet worden als je gebeld wordt. Want als je de telefoon aan je oor hebt, kun je onmogelijk zien dat iemand je belt op je normale lijn vandaar dat er een waarschuwingstoon hoort. Dat was vroeger wel zo, plotseling niet meer. Ze geven mekaar de schuld maar doen er niks aan. Nergens een optie om het aan te passen. Echt verkeerd, geen rekening gehouden met gebruikers.

 5. Jammer dat de WhatsApp belfunctie nog niet op de Android uitgeschakeld kan worden
  Weer iets wat door je strot wordt geduwd.
  Als mensen mij willen bellen dan gewoon via de telefoon-belfunctie.
  Vaak zegt men “WhatsApp is gratis”… maar het bellen zit in je abonnement.

  Ik voel me steeds minder vrij in mn instellingen van de android en het gebruik ervan…
  Over privacy gesproken 🙁

 6. Ik krijg op mijn iPhone 6s wel oproepen van WhatsApp bellen binnen, maar wanneer ik dan opneem hoor ik geen geluid. WhatsApp heeft toegang tot de microfoon. Ik gebruik de zakelijke versie overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *