Status weergeven en aanpassen

In WhatsApp is het mogelijk om je status aan te passen. Zo kan je aan je contactpersonen laten zien wat je aan het doen bent (vergaderen/sporten/slapen/etc.). Je kan ook zien welke contacten de WhatsApp applicatie open hebben staan en dus online zijn. Zijn ze niet online, dan staat er wanneer ze voor het laatste online geweest zijn.

Hoe doe je dat?

iPhone of BlackBerry: ga naar het scherm Status. Selecteer een status uit de lijst of voeg een nieuwe status toe door op het plusteken (+) rechts boven te tikken. Op een iPhone kun je ook elke status uit de lijst bewerken door op de knop Wijzig links boven te tikken.

Android: ga naar het scherm Chats, tik op de [knop Menu] en selecteer Status. Kies dan uit de lijst met vooraf ingestelde statussen of schrijf je eigen status door te tikken op de tekst onder “Uw huidige status is: ”

Nokia S60/Symbian: ga naar het scherm Status. Kies uit een lijst met vooraf ingestelde statussen of schrijf een nieuwe status door te gaan naar Opties > Nieuwe status. Je kunt ook elke vooraf ingestelde status bewerken door er een te selecteren en vervolgens te gaan naar Opties > Wijzig status.

Nokia S40: ga naar Opties > Status. Selecteer een vooraf ingestelde status uit de lijst of schrijf je eigen status door de knop NIeuw te selecteren.

Windows Phone: zoek de drie stippen “…” rechts onder in het scherm, sleep ze naar boven en tik op “Mijn status”. Tik op het tekstvak met je huidige status en wijzig je status naar wens. Wanneer je klaar bent, tik je op het vinkje onder in het scherm.

Let wel dat het even kan duren voordat je nieuwe statusbericht verschijnt op de telefoons van je vrienden. Als je vrienden hun lijst Favorieten vernieuwen (de lijst Contacten in WhatsApp voor Android), zien ze de statusupdate veel sneller.

1 thought on “Status weergeven en aanpassen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *