Verificatie in twee stappen voor Whatsapp instellen

Verificatie in twee stappen (Two-Step Verification) is een optie die meer veiligheid aan je Whatsapp-account toevoegt. Met de two-step verificatie moet bij elke poging om je telefoonnummer te verifiëren ook een zes-cijferige toegangscode worden ingevoerd.

Om dit in te schakelen, gat naar WhatsApp -> Instellingen -> Account -> Verificatie in twee stappen -> Inschakelen.

Door het inschakelen van deze functie kunt u ook een e-mailadres toevoegen waar Whatsapp een mail naar toe kunt sturen om de verificatie uit te zetten. Als je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, is het niet mogelijk om jouw telefoonnummer te verifiëren in WhatsApp binnen de 7 dagen nadat je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt zonder jouw toegangscode. Dus, als je jouw toegangscode vergeet, maar geen e-mailadres hebt opgegeven om verificatie in twee stappen uit te schakelen, zal zelfs jij niet in staat zijn om jouw nummer opnieuw te verifiëren in WhatsApp binnen de 7 dagen nadat je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt. Na deze 7 dagen zal je jouw nummer weer kunnen verifiëren in WhatsApp zonder toegangscode. Je zult echter wel alle berichten in de wachtrij verliezen, deze worden verwijderd. Als jouw nummer opnieuw wordt geverifieerd in WhatsApp na 30 dagen van inactiviteit, zonder toegangscode, dan zal jouw account worden verwijderd en zal er een nieuw account worden aangemaakt nadat je jouw nummer succesvol hebt geverifieerd.

Om je te helpen herinneren aan de toegangscode, zal WhatsApp op gezette tijden vragen om de toegangscode in te voeren. Er is geen mogelijkheid om dit uit te schakelen zonder het uitschakelen van de twee-stappen-functie.