Hoe verstuur je een voice message/gesproken bericht in Whatsapp?

De mogelijkheid om spraakberichten te versturen via WhatsApp zat al langer in WhatsApp maar de ontwikkelaars hebben de mogelijkheid naar voren getrokken.

Via Voice Messaging kun je een geluidsfragment opnemen en die versturen naar een contact of groep. In je chat komt vervolgens een balkje te staan met een play knop waarmee je het Fragment kunt afspelen.

Als je contactpersoon het belicht gehoord heeft wordt het microfoontje bij het bericht blauw.
VM-ontvangen

Hieronder volgt een uitleg voor Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry en Nokia.

Android

Druk op de microfoon en je kunt je tekst opnemen en versturen.

 VM-Android-1  VM-Android-2

iPhone

Klik op het icoontje naast het invoerveld om de microfoon te activeren. Als de ander je bericht heeft gehoord wordt de microfoon blauw.

VM-iPhone-1 VM-iPhone-2

Mocht je geen geluid krijgen op je iPhone maar een applicatiefout probeer dan het volgende: Ga naar instellingen -> privacy. Scroll naar beneden en druk op microfoon en dan zie je waarschijnlijk dat het whatsapp knopje niet aanstaat. Zet die aan en dan werkt het.

 

Windows Phone

Voor het invoerveld staat een mcrofoon. Druk die in en je kunt je tekst opnemen.

 VM-WindowsPhone-1  VM-WindowsPhone-2

BlackBerry

Houd de spatie ingedrukt op je keyboard.Wil je het bericht nog annuleren voor het helemaal verstuurt is klik dan op ophangen.

 VM-BlackBerry-1  VM-BlackBerry-2

Nokia

Ook bij Nokia staat de microfoon naast het invoerveld. Door te klikken op ophangen wordt de tekst niet verstuurd.

VM-Nokia-1

Hoe sla ik een Voice Message op?

Als je een gesproken bericht (Voice Message) hebt gekregen en je wilt hem opslaanhoe doe je dat? Door het bericht ingedrukt te houden kun je kiezen om het te delen. Je kunt het dan opslaan in Dropbox, Google Drive of e-mailen. Vervolgens krijg je dan een ADTS-bestand (Audio Data Transport Stream) en die kun je afspelen met Windows Media Player.

7 thoughts on “Hoe verstuur je een voice message/gesproken bericht in Whatsapp?”

    1. Dit kan komen door je speakers. Je hebt drie speakers in je telefoon (google even waar). Deze kun je van vuil verwijderen. Ook kun je opnieuw opstarten van de iphone hierna proberen. Test dan even een voor een de speakers door dicht in die specifieke te praten (dit kun je proberen bij Dictafoon) zo hoor je met welke iets mis is.

  1. Normaal als je een spraak bericht ontvangt staat de foto van de persoon ernaast.
    Laatst kreeg ik een spraak bericht met een rood muziek icoon.
    Betekend dit dat het vanuit een andere chat is doorgestuurd ?

  2. Ik zoek me rot. Kan het niet vinden. In een chat (waarin iemand geregeld spraakberichten stuurt) zag ik plots een bericht: ‘1 niet afgeluisterd bericht’. In hoofdletters. Ik dacht: dat doe ik zo dan nog ff. Toen ik dat even later wilde doen, was het bericht echter verdwenen. Dus ik vroeg betreffende persoon ernaar. Zij wist van niks, ze had het bericht niet geplaatst en niet verwijderd zei ze. Dus ik dacht: dan is het zeker een servicebericht van what’s app. Wel opmerkelijk, zo midden in een chat, maar ach… Herkent u of iemand dit, stuurt what’s app dit soort berichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *