Zijn mijn berichten veilig?

Privacy is een belangrijk thema in onze maatschappij en dan komt al snel de vraag zijn de berichten in Whatsapp veilig? Whatsapp laat weten dat de berichten versleuteld (en dus veilig) verstuurd worden naar de andere gebruikers. Whatsapp heeft met het bedrijf Open Whisper Systems een versleuteling gemaakt voor de berichten.

De beveiliging werkt bij één-op-één-gesprekken, groepsgesprekken en telefoongesprekken.  Het gaat om volledige ‘end-to-end’ encryptie, wat betekend dat Whatsapp zelf de inhoud van berichten niet kan zien. Gebruikers die elkaar versleuteld berichten sturen wisselen onderling encryptiesleutels uit, waarna alleen zij nog toegang hebben tot onderlinge berichten.

Eerder waren er nog wel eens problemen met de versleuteling. Zo kraakte in oktober 2013 een Nederlandse Student de beveiliging en toonde aan dat je de berichten kunt kraken en dus kunt lezen. Whatsapp werkt steeds aan updates om de app veiliger te maken.

1 thought on “Zijn mijn berichten veilig?”

  1. Ben al sedert juni met mijn vriend bezig te chatten op watsapp. Maar sedert enige tijd heb ik het gevoel dat ik met iemand anders aan het chatten ben
    Kan dat dat een ander zijn telefoon nummer gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *